Skip to main content
Gyakori kérdések
Miért nem tudunk erről többet? Miért nem halottunk eddig róla?
A saját tapasztalatom alapján azt mondhatom, hogy az ellátási rendszer egy kialakult protokoll szerint működik. A protokoll szerint az azonos csoportba tartozó panaszosok azonos ellátást kapnak. Mi az egyén tünetei alapján mérjük fel a folyamatot, s aszerint határozzuk meg az alkalmazandó módszereket. Ez folyamatosan változik ugyan annál a személynél is. Ahogy fejlődik, újabb és újabb tünetek jelennek meg, amire reagálunk. A sok év alatt megváltozott, un. distorsioban lévő testet a jelzések alapján építjük fel. Ezért kombinált a módszer. Egy leromlás sok-sok év következménye. Nekünk ebből kell eredményt elérni. Ezért a testet fel kell készíteni a mozgatásra. Izomerő kell, hogy a sérült terület megtartott legyen. Időt, energiát kell bele fektetni, ami egy életre megtérül.
Mikor érdemes elkezdeni ezt a tornát?

A kezelés során a beállított test a külső ingerekre reagál. Az agyalapi mirigy endorfin, szerotonin koncentrációja fenntartja a fájdalommentes állípotot, annak lebomlásáig. A  lebomlás 48-72 óra alatt végbemegy. Ahhoz, hogy a test megtartott maradjon és a fájdalom csökkenjen a tornát meg kell kezdeni a kezelést követő 24-48 rán belül.

Hogyan néz ki egy új vendég számára a kezdet, mik az első lépések?

 Az első találkozás alkalmával a lelelt és diagnózis ismeretében átbeszéljük a tünetek alapján milyen elváltozás(ok) okozza a fájdalmat, panaszt. Ezt követően kerül meghatározásra  a kezelés sorrendje. Valamennyi szövetet kezelünk, ami az adott problémához köthető. A kezelés adja meg a választ a test reakciója alapján hány kezelésre van szükség. A kezelést követően a mozgásé lesz  a következő alkalmakkor a főszerep.

Milyen problémákkal érdemes elkezdeni?

 "Érzem, hogy feszül, valami nem jó, de majd kifekszem" "Családban másnak is van, majd elmúlik" Minden jelzés a testben egy iránymutatás, csak tudnunk kell helyesen értelmezni. Ha fáj, nyom, ég, elfárad, dagad, lüktet stb. mind jelzés arra, hogy  a rendszer nem jól működik. A testet egybefüggő, állandó, megszakítás nélküli, folytonosság jellemzi. Ebben a hibakód maga az eltérő un. diszkomfort érzet. Ha még itt tart, sokkal könyebb a prevencióban (megelőzésben) eredményt elérni. Itt már el kell kezdeni magunkkal törődni. A kérdés, hogyan? Ezt mutatja meg rekreációs mozgásteraputa szakember.

Van-e szükségem valamilyen speciális felszerelésre ahhoz hogy elkezdjem?

 A speciális felszerelést a szolgáltató adja. Kezelésnél a leletekre van szükség amennyiben rendelkezésre áll. A mozgásnál edzőcipő, kényelmes váltóruha, víz, törölköző szükséges. 

Milyen kezelésre jelentkezzek? Hány alkalomra van szükség?

Megpróbáltuk egyszerűsíteni a vendégek részére az időpont foglalást, ezért a személyes találkozón és a leletek alapján a szakember határozza meg milyen területeket szükséges kezelni, és azt hányszor szükséges ismételni.

Tudom-e egyedül csinálni a tornát?

A fájdalmas állapotban minden mozdulat hirtelen, hasító panasszal járhat, és ezt el akarjuk kerülni. A fájdalomtól való félelem blokkja alatt az ember nem mer mozogni. Ahhoz, hogy ez oldódjon, minél gyakrabban érdemes szakember kíséretében végezni a feladatokat, s majd a blokk enyhülése esetén lehet többet egyedül mozogni.

Tudom-e otthon csinálni a tornát?

Amíg a test alap erőnléti állapotát igyeszünk visszanyerni, addíg lesznek olyan gyakorlatok, amiket otthon szükséges megismételni. Ez arra szolgál, hogy a foglalkozásokon tovább tudjunk haladni, rá tudjunk építeni az alapra. lépcsőzetesen haladunk, ahol egy bizonyos erőnlét már csak célirányos eszközök bevonásával lehetséges, ami a H… Stúdióban megtalálható

Van-e online, vagy csoportos óra?

Induláskor mindenképpen egyéni úton haladunk, később lehet társulni akár páros edzésre is.

Miért más ez a szolgáltatás?

Az egész módszer nem tudna ilyen hatékonysággal működni, ha nem előzte volna meg maga a betegség és az abból való felépülés. 1,5 éven át jártam heti 3 alkalommal a terapeutámhoz. Kb. 1 év kellett mire huzamosan tudtam ülni. Kb. 3 év, mire huzamosan 5-6 órát is tudtam dolgozni. Kb. 5 év, mire 9-12 órát is talpon vagyok. Emellett hajlandó voltam nagyon mélyére ásni valamint évekig tartó képzésekre és gyakorlatra nem sajnálni az erőforrásaimat, amikkel együttesen megszereztem azt a magabiztosságot, hogy segíteni tudjak a sorstársaimon. Azt gondolom, igazán csak az tud segíteni, aki maga is végigment az úton, és ez számtalanszor igazolást is nyert már.

Milyen fizetési lehetőségek vannak?

Készpénz

Bankkártya

Szép Kártya

Számla ígényét kérem előre jelezze! A kezelés egészségpénztárra elszámolható! Ez esetben fizetési mód: készpénz, vagy banki átutalás