Skip to main content

H.I.S. Complex

Human Immun Support Complex

A Zöld Por”

Immunrendszert támogató készítmény

Az emberi szervezet stabil működése számos esetben zavart szenvedhet amennyiben a bélrendszerben zajló folyamatok sérülnek. A bélrendszer rendkívül érzékenyen reagál a környezeti változásokra, így gyakran emésztőszervi betegségek, gyulladások lépnek fel, melyre a mai gyakorlat az antibiotikum-, szteroid kezelés. Az emberi bélrendszerben élő fajok nagyon érzékenyek, így az antibiotikum sok esetben nem kíméli a normál bélflóra alkotókat sem. A környezeti változás mikro-, és makroszkopikusan is kihat az emésztési folyamatokra, amelyben-kezdetben nem diagnosztizálható rossz közérzet, majd megváltozott bélmozgás, bélhangok jelzik az emésztés felborulását. Egyéni eltérések mutatkoznak a tünetekben, így érdemes mindig az előzményeket alaposan szemügyre venni, mi lehet az állapot változás valódi oka. A megváltozott emésztés energia szint csökkenést eredményez, csökken az illó zsírsav (VFA) mennyisége, aránya megváltozik, így az azokból keletkezett energia (ATP) ellátás is zavart szenved. Ez a folyamat éhező állapotot eredményez, ami a hypothalamus-hypophysis idegi szabályozottságán keresztül közvetlenül az endokrin rendszer anyagcsere folyamatai is zavart szenvednek. A pajzsmirigy szénhidrát szabályozásának változása megnöveli a vércukorszintet a vérben, amire a hasnyálmirigy magasabb inzulin előállítással reagál. Az arányok eltolódásával ez az anyagcserezavar később okozatként már pajzsmirigy működési zavarokban, cukorbetegségben jelentkezhet.

A fenti folyamatokat ma a tudomány bél-gátakkal illusztrálja. Ami az idegrendszert, idegi működést befolyásolja, bél-agy gátnak nevezik. A neurotikus tünetek megjelenése többek között már vitamin szintézis zavarral egybe köthetőek. A bél-endokrin rendszer gát a zsír és szénhidrát emésztés, pajzsmirigy alul működés zavarai, cukorbetegség stb. összefüggéseit mutatja. Azonban ezek már okozatok.

Mi az ok?

Az ember állandó környezeti változásnak van kitéve. Nap, mint nap, kedvünk szerint, saját döntésünk alapján, sok eseten rendszertelenül étkezünk, leginkább iparilag feldolgozott élelmiszereket. Mindennapi életünket otthon-család-munkahely között osztjuk meg, ami sok esetben változó helyszínen, változó infrastrukturális állapotot eredményeznek. Az étel és a fizikai környezetváltozás mellé az idegrendszerünk is állandó változásra kényszerül a szociális környezetünkből adódóan, valamint nem elhanyagolandó életkorunk sem. A változások állandó adaptációra kényszerítik a bélrendszerünk mikroflóráját. A mikrobiális fermentáció (erjedéssel járó tápanyagbontás) csak szoros szinergizmusban (egymást segítő folyamatok) működik. Ez a rendszer egymás munkájára támaszkodva tud csak stabilan működni. A mikróbák enzim készleteikkel az étel bizonyos részét hasítják, melyből mikrobiális anyagcsere termék más mikróbának szubsztrátja (étele) lesz. A megváltozott környezet pH változást, majd némely mikróba pusztulását és az emésztés felborulását okozza (kialakul a dysbiosis). A pH változás a probiotikumként adagolt tejsavtermelők betelepülését akadályozza, s mivel azok szaporodási képessége kétszer lassabb, így ők maguk válnak a túlsúlyban lévő fakultatív patogének szubsztrátjává.

Az előzőek igazolják, több esetben az antibiotikum, vagy immunrendszert gyengítő (pl. szteroid-, kemoterápia) mellett adagolt probiotikum használat mellett sem szűntek meg az emésztési panaszok.

Hogyan támogatja a termék a bélrendszert, valamint immunrendszerünket?

A “Zöld por” a probiotikumok katalizátora.

A kutatások és a validált laboratóriumi vizsgálatok igazolták, a mikrobiológiai egyensúly akkor tartható fenn, ha a bélflórát alkotó mikróba törzsek szinergista munkával segítik az emésztést. Az ekkor keletkező anyagcsere termékek egy része hasznosul a mikróbák további szükségleteiben, vagy már a végtermék maga az emberi sejtek szövetek ellátásához szükséges tápanyagot adja. A külső környezeti változások (stressz, antibiotikum, étrend) antagonista (egymás hatását gátló) irányba tudja tolni a mikróba törzsek arányát, majd ezek anyagcsere tevékenysége a bélnedv pH-ját a semleges tartományból a lúgos irányba tolja. A kialakult dysbacteriosis egyre több káros, az immunrendszert idegrendszert károsító melléktermékei rontják az ellenálló képességet a további hatásokkal szemben. A termék egyfajta szubsztrát (táplálék) az antagonista mikróba törzsek számára, amelyek később akár fakultatív betegségek kiváltói is lehetnek.

A mikrobiális verseny két fő céllal zajlik. Enni és szaporodni mielőbb. A felborult környezetben a termék jelenléte ételként azonosul a fakultatív patogének (pl. Enterococcusok) számára, arra rákapcsolódva megpróbálják megemészteni. A molekulaméret azonban nagyobb annál, mint amilyen gyorsan képesek azt fogyasztani. A bél állandó, perisztaltikus mozgásának köszönhetően a béltartalommal együtt a termék, és az arra csatlakozó a túlszaporodott mennyiségben már káros mikróbák kiürülnek a környezetbe. A számuk egyre kevesebb lesz, így a szinergista fajok (pl. Lactococcusok) –akik kétszer olyan lassan szaporodnak- probiotikumként be tudnak települni, majd lassan elkezdenek szaporodni. Szaporodásuk eredményeképpen szerves savak keletkeznek, amivel a pH ismét a semleges irányba képes rendeződni. A probiotikus tejsavtermelők optimális sejtszámban anyagcsere termékeikkel képesek rendezni a bélflóra egyensúlyt.

Összefoglalva a termék segít fenntartani a normál mikrobiom egyensúlyt, támogatja a probiotkus mikróbák működését. Segíti a bakteriális-, és szomatikus emésztést, tápanyag hasznosulást. Jelenlétével megelőzhető a bélflóra felborulás (dysbacteriosis). A termék prevencióban történő alkalmazásával az emésztést-, légzést-, immunállapotot érintő mellékhatások limitálhatóak akár stresszes életvitel, akut, vagy krónikus betegségek és azok kezelésinek mellékhatásai (antibiotikum, szteroid-, kemoterápia) esetén is. Étrendváltás esetén segít fenntartani a stabil bélflórát.

Ajánlott adagolás PREVENCIÓBAN naponta két alkalommal, amivel

  • támogatja a stabil bélflórát (eubiosis),

  • stabilizálja az emésztési folyamatokat a bélben

  • csökkenti a stressz okozta mellékhatásokat,

  • segíti, támogatja a stabil immunrendszert a korokozókkal szembeni védekezésben.

Ajánljuk a terméket szájon át, bármilyen étkezés mellett, naponta kétszer fogyasztani.

A termék mellékhatást nem okoz, mivel nem tud elbomlani és emésztődni.

A bélcsatornán áthaladva maradéktalanul kiürül.

Diagnosztizált betegségek, amelyeknél kiegészítőként alkalmazható a termék

Étel intolerancia (Gluten, Lactose, Kazein, Tojás) COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease)

Crohn betegség Ízületgyulladás (Arthritis)

Irritábilis bélszindróma (IBS) Vírusos fertőzések (Flu, CoVid19)

Colitis ulcerosa, Bakteriális fertőzések (MRSA)

Reflux (Ulcus pepticum) Kemoterápia mellett

Vakbél gyulladás (Appendicitis), Szteroid terápia mellett

Kolosztomizált betegeknél (Sztóma zsák)

További információk:

  • a termék nem szívódik fel a szervezetben

  • a termék nem halmozódik fel a májban, vesékben

  • a termék nem halmozódik fel a testi zsírban és az izmokban

  • a termék környezeti terhelést nem okoz